#behindthebusinessbabe is een rubriek wat al heel lang in mijn hoofd bestond – maar nog niet op papier. Ik heb besloten om het gewoon te doen. Vaak zijn de beslissingen die ik maak, net voordat ik “fuck it, let’s go” zeg, de beste. De Facebook Community is ook met die gedachte gestart. Soms moet je even die stemmetjes uitzetten en het gewoon proberen. Gedurende 4 weken ga ik dit testen, kijken hoe het mij bevalt maar ook of jij het leuk vind – lees je mee?

#behindthebusinessbabe is een rubriek waarbij ik je mee wil nemen in mijn ondernemers avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat je een hoop kan leren van elkaar, als je kennis deelt. Ik leer het meeste van de gesprekken van andere Business Babes, van hun visie, hun fouten, hun inzichten en meningen. Ik wil jou een kijkje geven in mijn avontuur door jou een eerlijk kijkje achter de schermen te geven. Je leest dus niet alleen wat ik doe, maar ook veel meer over de context daarachter. Ik hoop dat je herkenbare situaties tegenkomt of nieuwe lessen leert voor jouw eigen ondernemers avontuur. Fuck it, let’s go!

  

Maandag: familie en mastermind

Afgelopen maandag was het 2e pinksterdag en waren we nog in Nederland. Elke maand proberen we voor 4-5 dagen terug te gaan naar Nederland voor klant afspraken, maar ook om familie en vrienden te zien.

Maandag was onze laatste dag in Nederland en die spendeerden we vooral met familie. We bleven slapen bij Ted zijn zus in Drunen en hebben in de ochtend de fles gegeven aan ons kleine neefje, met de hele family ontbeten en daarna doorgereden naar Ted zijn andere zus in Woerden. Daarna zijn we doorgereden naar Eindhoven omdat we hadden afgesproken met Ingèr en Mark van De Social Media Coach. Ingèr heeft in Drunen bij Ted op de middelbare school gezeten en zij kregen vorig jaar weer contact. We hebben een mastermind met zijn 4’en: Ingèr en Mark ondernemen samen als stel, net als wij en houden zich net als ons bezig met content strategie. De avond was zoals altijd veel te kort, we hebben het (zoals bijna altijd) gehad over mindset, financien, ondernemen en onze doelen. Zulke avonden vind ik echt goud! Ik kan ook iedereen een mastermind groepje aanraden. Ik schreef eerder een blog over hoe je een mastermind kan vormen.

 

Dinsdag: werken en naar huis

 Dinsdagochtend begonnen we met een korte stop bij mijn vaders bedrijf: 3TAC (de website is work in progress; staat op de to-do lijst). Mijn vaders bedrijf zit naast ons huis, ik heb er sinds mijn 14e elke zomer gewerkt en help nog steeds op afstand vanuit Italië en doe vooral veel administratie dingen, maar sinds kort hebben we volledige verantwoordelijkheid over zijn marketing strategie & uitvoer (EINDELIJK!). Na jaren te hebben lopen tobben met dure marketingbureau’s heeft hij het vertrouwen verloren en mogen Ted en ik onze ideeën eindelijk uitvoeren. We zijn begonnen met het optimaliseren van zijn AdWords strategie (dat besteden we uit bij twee vrienden van ons) en willen nu verder met een contentstrategie voor meer naamsbekendheid die bij het bedrijf past –  vooral via LinkedIn. Daarom hebben we deze ochtend nog voordat we zouden vliegen, wat video’s gemaakt van de glasblazerij waar er nog steeds met de hand neon wordt geblazen (wist je dat er maar 3 glasblazerijen nog zijn in Nederland? De rest wordt in het buitenland, vooral China, geblazen). Ook al loop ik al ruim 10 jaar mee, ik snap de techniek nog steeds niet want het is erg ingewikkeld en er komen verschillende stofjes aan te pas, maar het is en blijft gaaf om het eindresultaat te zien.

Na de video’s zijn we doorgereden naar Eindhoven voor een afspraak, waar we mogelijk worden betrokken bij een samenwerking om de juiste mensen te bereiken via adverteren (Ted’s ding!). To be continued!

Om half 3 kwamen we aan op Eindhoven Airport en moest Ted afscheid nemen van de fijne #baemw huurauto en we vlogen met een beetje vertraging om kwart voor 5 terug naar Italië. Pas om 8 uur waren we thuis 😴

Het reizen is toch wel vermoeiend vind ik, ook al heeft het ook zeker hele positieve kanten. Ik schreef er een Instagrampost over.

 

Woensdag: ritme oppakken

 Deze dag stond voor zowel Ted als mij in het teken van Skype. In Nederland hebben we vaak weinig tijd om echt werk te verzetten via onze laptop, we overleggen veel met klanten en zijn echt bezig – dus was het nu vooral belangrijk om wat dingen weer verder door te bespreken. Zo had ik 2 Skype afspraken. Eentje met een oud-klasgenootje van mijn HBO Opleiding (International Leisure Management aan de NHTV in Breda): Anne Kathrin. Zij is een jaar geleden ook een community gestart en blogt nu ook via HiSensitives. Ze heeft veel bereik door middel van Pinterest en wilde graag haar strategie en tips met mij delen. Ik wist ergens wel dat Pinterest belangrijk is voor bloggen, maar het kwam er nog niet echt van. Anne-Kathrin heeft me laten zien met welke eerste stappen ik kan beginnen om meer bereik te krijgen naar de Business Babes Blog via Pinterest. Binnenkort komt haar eerste gastblog hierover online zodat jij ook kan starten met Pinterest!

 

Daarna had ik een Skype met Jenneke. Jenneke helpt mij met het redigeren van de blogs, ze schrijft zelf ook blogs en helpt met het inplannen & verzinnen van de blogs. We bespraken wat nieuwe ideeën van mij, onder andere dat ik meer wil inzetten op SEO om meer vrouwelijke ondernemers buiten de community te bereiken en welke stappen we daarvoor moeten nemen. Heel interessant en een volle to-do list voor Jenneke, oeps!

 

Daarna ben ik bezig geweest met wat administratie dingetjes voor onszelf, heb ik wat taken opgepakt voor onze Content Traject klanten – zoals feedback, dingen aanpassen en doorgeven en heb ik Ted geholpen om wat dingen klaar te zetten in WebinarGeek voor een klant van hem. Rond een uur of 5 was ik dan ook echt al super gaar.

Ik deed boodschappen, want er was niks in huis. Kookte voor ons en daarna verder bezig geweest met wat bonnetjes van afgelopen week te boeken. Ik doe onze administratie zelf en we laten alleen onze accountant de Inkomstenbelasting doen en ervoor zorgen dat de balans enzo klopt. Ik vind het belangrijk om zelf op de hoogte te zijn van onze cijfers er zicht op te hebben en dat is redelijk makkelijk met een boekhoudsysteem bij te houden. Mocht je meer willen weten over welk boekhoudsysteem handig is voor jou, lees dan deze blog.

 

Donderdag: zwemmen en klanten

Donderdag begonnen we dag met iets nieuws waar we al een tijdje naar uitkeken: zwemmen! We willen elke ochtend de dag beginnen met zwemmen, 10-15 minuten baantjes trekken zodat we al wat beweging hebben gehad. Het water leek wat koud, maar eenmaal erin valt het super mee! Ik vind het een heerlijk begin van de dag, want ik ben gek op zwemmen.

De rest van de dag stond in het teken van Ted helpen waar ik kon, zo heb ik een klantenoverzicht voor ‘m gemaakt zodat we beter weten wanneer iemand is gestart met Facebook Ads, welke dag de maand overeenkomst afloopt (en dus de factuur eruit moet) en ben ik bezig geweest met het kijken hoe we advertenties kunnen optimaliseren op het gebied van content (zowel beeld als tekst).

Daarna zijn we met een auto die aangaf nog maar 4 km te kunnen rijden maar gaan tanken, moest eigenlijk al sinds we terug waren, maar kwam er niet van vanwege het werk wat bleef liggen. We hebben het tankstation net gered 😂

 

Vrijdag: ochtend werken en thermale baden

Deze dag was zo’n typische #lievelingsdag. Vrijdag is altijd een beetje de dag waarop ik hoop dat we in slechts 4 uurtjes de week kunnen afsluiten om vervolgens op pad te gaan. Ted wilde graag naar de thermale baden bij Lazise. Dit is een plek waar we graag komen om te ontspannen, echt tijd hebben voor elkaar en waar we vaak op nieuwe ideeën komen. Omdat het een populaire plek is onder Italianen, stelde ik voor om op vrijdagmiddag te gaan, in plaats van in het weekend. Ik ben niet zo gek op drukke plekken, dus ik probeer altijd te kijken hoe we ergens heen kunnen zonder al te veel drukte.

Na allebei een paar uurtjes te hebben gewerkt en ‘s ochtends al hadden gezwommen, gingen we op weg! Heerlijk om in de auto te stappen hier in Italië en dat gevoel van weekend te hebben. We reden op ons gemak daarnaartoe, maar waren eigenlijk nog te vroeg (vanaf 3 uur krijg je korting) dus besloten we onderweg ergens te lunchen (pizza en hamburger – lekker toeristisch). Daarna was het precies 3 uur toen we voor de deur stonden. Al bij het lopen door het bos word ik helemaal rustig.

We bespraken samen welke stappen ik nog kan zetten voor Business Babes om het te laten groeien en om er meer inkomen uit te halen. Ik speel ook al langer met het idee om meer te doen met e-mail marketing en door even kort te sparren kregen we nieuwe ideeën. Dat is het voordeel van het zo goed in contact met je doelgroep staan (in mijn geval door een community waar ik letterlijk alle vragen gesteld zie worden) is dat ik precies weet hoe ik meer waarde kan toevoegen. Ik hoef alleen de puzzelstukjes van mijn kennis, mijn passie, de tools en de gevraagde waarde in elkaar te zetten. Dus – je kan binnenkort een Business Babes Mail verwachten (working on the name..) waarin ik je regelmatig wil inspireren voor jouw business. Zo werd het middaguitje een soort werkbespreking, maar wel eentje waar ik veel energie van kreeg! Zin om ermee aan de slag te gaan! Echt een #lievelingsdag zo’n dag als vrijdag: het liefst heb ik dat elke vrijdag.

 

Zaterdag: niks volgens de planning

Ken je van die dagen die anders lopen dan je had gedacht? Dat is zo’n beetje elke dag met Ted, haha. Na de plannen die we hadden besproken had ik wel zin om ermee aan de slag te gaan en ik had ook verwacht dat we zouden gaan werken dit weekend, maar dat liep even anders. Tijdens het zwemmen in de ochtend (3 dagen achter elkaar nu!) kwamen we op het idee om naar de Decathlon te gaan in Brescia (ongeveer 30 minuten rijden) om zwem oordopjes te halen voor Ted.

We kwamen thuis met Whey Protein, nieuwe slippers voor mij (oude waren kapot) en zwem oordopjes. Ken je dat, met meer thuis komen dan de bedoeling is? 😂 Daarna gingen we door naar een grotere shopping mall in de buurt waar ook de IKEA zit en nog zo’n 100 andere winkels (niet overdreven).

 

Gedurende de eerste maanden hier in Italië gingen we veel naar shopping malls; het is binnen, je bent een beetje onder de mensen en we kunnen er binnen werken én lunchen. We gaan meestal naar Il Leone (10 minuten bij ons vandaan), deze waar we vandaag waren is in Brescia / Roncadelle of we gaan naar de shopping mall in Verona (als we Verona zelf gaan bezoeken voor een dagje weg). De winkeltjes in de steden die we bezoeken lopen we niet zo snel binnen – we gaan liever naar een shopping mall waar alles bij elkaar zit, wel zo lekker praktisch en efficiënt.

Verder hebben we niet geshopt, maar zijn we rond gaan lopen, hebben we een lekker broodje geluncht en een ijsje gegeten en zijn weer naar huis gereden. Ted zijn oude buurman en buurvrouw van vroeger waren in Italië en dit was hun laatste dag: ze appte of zij langs konden komen (had Ted al eerder gevraagd) en dat werd een hele middag gezelligheid! We begonnen met wijn drinken op ons balkon, dat werd vervolgens wijn kopen bij onze favoriete wijnmerk in de buurt. Hier hadden we eerder een tour gedaan met wijnproeverij met mijn ouders en we zijn niet alleen enthousiast over de smaak van de wijn, maar ook over het verhaal (en de marketing) van het wijnmerk. Ze pakken het leuk aan, hebben veel kennis en weten het leuk te vertellen. We proefden (weer) wat wijn, leerde weer nieuwe dingen over wijn maken, keken wat rond en haalden een doosje voor onszelf en onze gasten gingen met een paar dozen naar huis. Daarna besloten we om hen nog wat meer van Desenzano te laten zien en plakten we er een etentje bij ons favoriete pizza restaurant Kapperi erachteraan. We werden ook uitgenodigd om volgende week de gratis Summer Party te komen van Montonale, speciaal voor hun klanten – suuuuper tof! We hebben 2 andere kennissen van ons die in Desenzano wonen uitgenodigd om mee te gaan, daar zal ik volgende week dus meer over vertellen.

Zondag: chilldag

Zondag vind ik altijd een fijne dag om lekker voor te bereiden op de nieuwe week – schoonmaken, to do’s plannen, agenda bekijken en alles opruimen. Dus dat heb ik deze ochtend gedaan. Daarna zijn we naar Il Leone gegaan om daar te shoppen en te lunchen. Dit was de eerste keer sinds we hier wonen dat ik echt kon shoppen en de eerste keer dat ik het ook echt leuk vond! Sinds ik in Nederland met styliste Felicity van @moretomatch een Shopping sessie heb gedaan, weet ik beter welke kleuren ik kan kiezen en welke kleding beter bij mijn figuur passen (gemist? Check de highlight “Styliste” op Instagram)

Daarna heb ik deze blog geschreven, hebben we gefacetimed met allebei onze ouders voor Vaderdag en hebben we genoten van een pizza en wijn op ons balkon!

 

Hoe vond je #behindthebusinessbabe?

Het was niet een normale week zoals ik elke week heb (maar let’s be real, dat is geen elke week als ondernemer, toch?) maar ik hoop dat je ik een eerlijk kijkje behind the scenes heb kunnen geven! Laat je me weten hoe je mijn weekoverzicht vond? Vond je ‘t leuk en zou je de volgende blog ook lezen, reageer dan met 👍🏼 (een inhoudelijke reactie waarom je ‘t leuk vond vind ik extra leuk!). Mocht je nog vragen hebben, stuur me dan gerust een DM op Instagram of via Facebook!

 

Tot volgende week!

 

Liefs,

Ellen

 

Volg je mijn Italië avonturen al op mijn persoonlijke Instagram? Je kan ook mijn marketing tips volgen via @businessbabesnl en via de Business Babes NL Facebookpagina blijf je op de hoogte van de nieuwste blogs op www.business-babes.nl

Business Babes NL is een community waar je andere vrouwelijke ondernemers laagdrempelig kan ontmoeten, om hulp kan vragen en van elkaar kan leren. Het is mijn missie om alle kennis beschikbaar te stellen voor jou als ondernemer, zodat jij met meer vertrouwen kan gaan ondernemen.

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt, door middel van persoonlijk advies & coaching.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018, om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.

Fotograaf: Sylvia Coppens